Ontwikkelaar Alice: Madness Returns gaat uitbreiden in China | Gamer.nl

Ontwikkelaar Alice: Madness Returns gaat uitbreiden in China | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik wilde mijn studio in China vestigen om toegang te krijgen tot de ontwikkelingen die gaande zijn in het produceren en kapitaliseren van online games", aldus American McGee, bedenker van de Alice-serie en oprichter van Spicy Horse.

Een andere reden zijn de mogelijkheden binnen het land om de ontwikkelkosten laag te houden. Alice: Madne Returns kan voor omgerekend 11 miljoen euro gemaakt worden, de helft van wat het in de Verenigde Staten zou kosten, zo stelt McGee.

Alice: Madne Returns staat gepland voor volgend jaar en komt uit op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Het spel neemt spelers mee terug naar een duistere maar sprookjesachtige wereld gebaseerd op Alice in Wonderland. De game speelt zich tien jaar na het eerste deel af en volgt Alice tijdens haar zoektocht naar de waarheid achter de dood van haar familie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou