Onderzoek meet onenigheid kinderen en ouders omtrent gamen

Onderzoek meet onenigheid kinderen en ouders omtrent gamen

De prijsvergelijkingswebsite Kieskeurig heeft een onderzoek uitgevoerd onder zevenhonderd ouders en duizend kinderen naar het gamegedrag van kinderen, waaruit een aantal opvallende resultaten zijn gekomen.

Zo blijkt uit het onderzoek van Kieskeurig, een zustersite van Gamer.nl, dat 86% van ouders onenigheid heeft met de kinderen over gamegedrag, voornamelijk over de tijd die het kind besteedt aan gamen. Ouders zien wel de voordelen van gamen in, maar toch ontstaan er frustraties binnen de familie.

Uit het onderzoek blijkt ook dat veel ouders regels stellen met betrekking tot het gamen, zoals een tijdslimiet en of het kind wel of niet gewelddadige games mag spelen. 49% van de kinderen mag bijvoorbeeld niet te lang of te vaak gamen en 40% van de kinderen mag niet zelf games kopen. Ook blijkt dat ouders makkelijker worden in deze regelingen wanneer de kinderen zestien worden. Wanneer er onenigheid ontstaat in de familie met betrekking tot het gamegedrag van de kinderen, kiezen de meeste ouders ervoor om in gesprek te gaan.

Veel ouders kiezen er ook voor om samen met hun kinderen te gamen, met als reden om een sterkere band op te bouwen of om begrip voor de hobby te creëren. Kinderen willen door samen te gamen aan hun ouders tonen hoe leuk gamen wel niet is. Ouders zien de voordelen van het gamen in, voornamelijk met betrekking tot het opbouwen van bepaalde vaardigheden en de ontspanning die het de kinderen biedt.

Wil je alles over het onderzoek van lezen? Klik dan hier.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

raar dat 60 % zelf games mag kopen.

0

Aanbevolen voor jou