PS3 kan binnenkort geen berichten meer sturen naar PS4 en Vita

PS3 kan binnenkort geen berichten meer sturen naar PS4 en Vita

Binnenkort kunnen gamers met een PlayStation 3 geen berichten meer sturen naar PlayStation 4 en PlayStation Vita-gebruikers. Dat maakte Sony onlangs bekend op de website van PlayStation.

De PlayStation 3 kwam in 2006 uit als de derde generatie van de succesvolle console van Sony. Toen in 2011 de PlayStation Vita uitkwam en drie jaar later de nieuwe generatie van de PlayStation, de PlayStation 4, was het voor de oude generatie gebruikers nog mogelijk om berichten naar Vita- en PlayStation 4-bezitters te versturen. Dat is vanaf 30 juni niet meer mogelijk. Dat is aangekondigd op de Japanse website van Sony. Het is nog wel mogelijk om berichten naar andere PlayStation 3-consoles te sturen.

Of dit met de aankomende release van de PlayStation 5 te maken heeft, is niet officieel bevestigd. Lees hier alle feiten en geruchten over de nieuwe generatie PlayStation.

Media has no description
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zolang je maar je updates en aangekochte games / DLC kunt blijven downloaden vind ik het wel prima.

0
test

@Linksquest Dat is ook mijn gedachte, vorige week nog 2 PSN spellen die ik enige tijd geleden had gekocht eindelijk eens gedownload en geinstalleerd. dat ze PSN dan in afgeslankte beperkte vorm zouden door laten gaan voor PS3 zodat je in iedergeval je content nog steeds kunt benaderen, daar heb ik helemaal geen problemen mee. Overigens vraag ik me wel af wat er dan zo veranderd dat het niet meer mogelijk is om zelfs simpele berichten naar je vriendjes te kunnen sturen..

0
test

@Linksquest Bereid je er maar vast op voor dat dat straks ook niet meer kan, hebben ze met de PSP ook gedaan.

0
test

@Mmo-veteran Tja, in dat geval zal ik dan toch echt de extra functionaliteiten van mn CFW moeten gaan gebruiken.

0

Beetje vaag waarom het niet meer kan.

0
test

@fonsrutte Het lijkt erop dat Sony bepaalde services aan het afschalen zijn, zo is de (losse) app om in Comunities te lezen/posten op de telefoon ook niet meer bruikbaar (of gaat op zeer korte termijn de lucht uit). Natuurlijk allemaal speculatie van mijn kant, maar vermoedelijk hebben ze met de komst van de PS4 bepaalde zaken opnieuw opgetuigd (PSN netwerk) en hebben ze "adapters" gemaakt voor de PS3 om toch te kunnen koppelen. Zaken die onderhoud nodig hebben en op een gegeven moment heb je End of Life en wordt het uitgefaseerd. Dit is vrij normaal in ICT land.

0
test

@GRDavies Tja, maar ik zou zeggen, slank het dan af naar dat je in iedergeval nog PSN op kunt om je online library te benaderen/downloaden. De functionaliteiten hebben ze al dus het is een kwestie van iets simpels in elkaar flanzen en deze op 1 server laten draaien. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld gemaakt te worden.

0

Aanbevolen voor jou