Omzet Take-Two gedaald | Gamer.nl

Omzet Take-Two gedaald | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Take-Two stelt dat de cijfers overeenkomen met de meeste recente verwachtingen. Dat het bedrag lager uitvalt dan vorig jaar, ligt volgens het bedrijf aan het uitstel van Max Payne 3 naar 2012 en het lichte releaseschema van de uitgever. De grootse bijdrage aan de omzet in het derde kwartaal werd geleverd door basketbalgame NBA 2K12; ongeveer 11 procent is afkomstig van verkoop van digitale content. Met name Grand Theft Auto III voor iPhone, iPad en Android heeft goed verkocht.

Bekeken over de afgelopen drie kwartalen heeft Take-Two een omzet gedraaid van ongeveer 507 miljoen euro. Vergeleken met de laatste negen maanden van 2010 is dat ruim 200 miljoen euro minder. Het verlies in deze periode kwam neer op ongeveer 32 miljoen euro. Van het volgende fiscale jaar verwacht Take-Two meer. Het wordt volgens de uitgever "een van de beste jaren ooit", met ook een aantal titels die op dit moment nog niet aangekondigd zijn. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou