Omzet Atari daalt met 65 procent, groeit online | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In de periode april tot en met juni bedraagt de omzet 19,3 miljoen euro, tegenover 54,5 miljoen in 2009. De daling was verwacht, omdat er geen grote games zijn uitgebracht afgelopen kwartaal. Alleen Wii-game Backyard Sports: Sandlot Sluggers werd door het bedrijf in de VS uitgegeven, terwijl het vorig jaar twee belangrijke titels op de markt bracht, Ghostbusters: The Video Game en Chronicles of Riddick: A ault on Dark Athena.

Vooral op de fysieke winkelvloer voelde Atari de klappen. De omzet daalde naar 10,9 miljoen euro van 42 miljoen vorig jaar. Online wist de uitgever dankzij abonnements- en verkoopinkomsten van Star Trek Online en Champions Online 8,4 miljoen euro binnen te halen. Vorig jaar waren de online opbrengsten 2 miljoen. Online opbrengsten pakken daarmee een aandeel van 44 procent in Atari’s omzet afgelopen kwartaal, tegenover 4 procent in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Verbetering

Atari zegt voor de komende kwartalen “aanzienlijke verbeteringen” te verwachten, dankzij de release van games als Test Drive Unlimited 2The Witicher 2: A a ins of Kings, Haunted House en Bakyard Sports: Rookie Rush. Daarnaast komen er nog een aantal games gebaseerd op kla ieke merken voor Xbox Live Arcade, PlayStation Network, PC en Facebook.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou