Nintendo wil zich meer op nieuwe IP gaan focussen

Nintendo wil zich meer op nieuwe IP gaan focussen

Nintendo is van plan om zich meer op compleet nieuwe franchises te gaan richten.

Dat meldt directeur Shuntaro Furukawa in een interview met het Japanse Nikkei (vertaald door VGC). Het bedrijf wil langlopende franchises zoals Mario en Zelda wel blijven ontwikkelen, maar daarnaast meer compleet nieuwe games uitgeven.

Furukawa: "Nu mensen nog meer tijd thuis besteden, breidt het bereik van entertainment als consumptievorm zich uit. Games zijn geen noodzakelijkheid in het leven. Games moeten interessant zijn zodat consumenten daar voor kiezen tijdens de invulling van hun beperkte tijd. De competitie is hard en ik ben niet optimistisch. Ik onderzoek diverse vormen van vermaak. In de toekomst richten we ons op het ontwikkelen van nieuwe gameseries naast goedlopende franchises als Mario en Zelda."

In het interview laat Furukawa ook weten dat het bedrijf op dit moment genoeg materialen heeft om nieuwe exemplaren van de Switch te produceren, maar dat dit in de toekomst kan veranderen. Er heerst sinds vorig jaar een tekort aan diverse componenten om spelcomputers te maken. "We hebben genoeg materialen voor de huidige productie van halfgeleiders voor de Switch. Maar in Japan en andere landen is de vraag sinds begin dit jaar erg hoog, en het is mogelijk dat er in de toekomst tekorten ontstaan."

Furukawa kon nog geen details geven over een mogelijk nieuw model van de Switch, waar al geruime tijd geruchten over de ronde doen. "We werken constant aan nieuwe ideeën voor nieuwe consoles - de markt verwacht dat ook - maar er zijn dingen die we nu niet kunnen doen door huidige beperkingen in technologie en kosten. Onze hardware- en softwareontwikkeling zit in hetzelfde gebouw, communiceren nauw met elkaar en denken aan hoe we nieuwe vormen van entertainment kunnen voorstellen."

zelda

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Goed nieuws, Nintendo brengt weinig nieuws op de markt, terwijl de meeste succesvolle franchises toch eerst zijn begonnen als leuk/goed idee. Ik zou graag weer eens compleet verrast worden door Nintendo met een toffe nieuwe franchise.

0

@WvA Het is dan wel vrij lastig om tegenwoordig echt origineel te zijn waardoor je jezelf zou kunnen laten verrassen.

0
test

@WvA Mjah, zou niet willen zeggen dat Nintendo met weinig nieuws komt. Ze is mijns inziens nu juist een van de meer innovatieve gamesbedrijven, doch met wisselend succes. Ook in haar franchises komt ze niet zelden toch wel met nieuwe ideeën of vernieuwende uitwerkingen van bestaande ideeën. Maar het zijn wel voornamelijk dezelfde personages inderdaad. Een nieuwe franchise kan weer veel meer vrijheid geven om substantiëel nieuwe gameplay-elementen en storytelling uit te proberen, zonder dat er weer een prinses gered moet worden.

0

Aanbevolen voor jou