Nintendo veroordeelt Activisions reactie op giftige werksituatie

Nintendo veroordeelt Activisions reactie op giftige werksituatie

In navolging van Sony en Microsoft heeft ook Nintendo zich negatief uitgesproken over het gebrek aan actie bij Activision Blizzard om diens giftige werksituatie op te lossen.

Doug Bowser, de directeur van Nintendo Amerika, heeft zich daar in een interne e-mail over uitgelaten, zo heeft Fanbyte gemeld. "Net zoals jullie volg ik de laatste ontwikkelingen binnen Activision Blizzard en de blijvende berichten over seksuele intimidatie en giftigheid binnen het bedrijf. Ik vind deze berichten verontrustend. Ze staan haaks op mijn waarden en die van het bedrijf."

In de e-mail wordt gemeld dat Nintendo contact heeft gehad met Activision en dat het actie onderneemt, al wordt niet verduidelijkt wat er met die actie bedoeld wordt. Bowser vindt ook dat de Amerikaanse organisatie Entertainment Software Association meer moet doen om bedrijven te motiveren een inclusieve werksfeer te bewerkstelligen.

Eerder spraken zowel Phil Spencer van Xbox als Jim Ryan van Sony zich intern negatief uit over de huidige situatie binnen Activision Blizzard. Eerder deze maand verscheen een artikel van Bloomberg waarin werd geclaimd dat Activision-CEO Bobby Kotick jarenlang op de hoogte was van ongelijkheid, seksuele intimidatie en giftig werkgedrag op de werkvloer van het bedrijf. Het bedrijf werd eerder dit jaar aangeklaagd door de staat Californië vanwege deze situatie. 

Kotick heeft inmiddels in een meeting laten weten te overwegen om te vertrekken als hij de problemen niet snel in de kiem kan smoren. Het bedrijf heeft daarnaast de 'Workplace Responsibility Committee' aangekondigd, waarmee de progressie die het bedrijf boekt bij het verbeteren van diens interne situatie wordt gepeild.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als zelfs Bowser van Nintendo zich er zorgen over maakt dan doe je het bedrijf pas echt fout.

0
test

Weglopen van je problemen is makkelijker dan het oplossen. Ik zou het eervoller vinden als hij zou zeggen te blijven zitten tot het probleem is opgelost, of iets in die richting.

0
test

@-JK- Ik denk dat het eerder is omdat hij - als hij het niet snel op kan lossen - wel weg moet van de aandeelhouders. Het bericht dat hij opstapt als het hem niet lukt, is - volgens mij - dan ook vooral om hen gerust te stellen.

0
test

@MichelMusters Hij moet sws gewoon opstappen na dit fiasco niet alleen als het hem niet lukt. Dit had nooit mogen gebeuren natuurlijk

0

@-JK- hij zit er al heel lang en heeft gelegenheid genoeg gehad om er iets aan te doen. Dan kun je er beter iemand neerzetten die wel iets aan dit soort situaties doet.

0
test

@Ziminar Ik denk dat het wat langer gaat duren voordat alles goed op de rit zit, het is een vrij groot bedrijf en het lijkt me niet te doen om dit te micro managen. En het opzetten van een Workplace Responsibility Committee heeft ook tijd nodig. en pas wanneer dat opgezet is kan men gestructureerd aan de de slag om het probleem op te lossen. Maar om nu een businesspartner een kort berichtje terug te sturen met "er word aan gewerkt" kan je ook niet maken.

0

Aanbevolen voor jou