'Nintendo spreekt met video-aanbieders voor Wii U' | Gamer.nl

'Nintendo spreekt met video-aanbieders voor Wii U' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Nintendo zou een groot aanbod aan videocontent willen vergaren. De reden is om van de Wii U een centraal entertainmentapparaat te maken in de huiskamer, in plaats van alleen een spelcomputer. Microsoft hangt deze strategie ook aan met de Xbox 360.

Nintendo heeft volgens AdWeeks bronnen tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas afgelopen maand een meeting gehad met verschillende aanbieders van kabeltelevisie en on-demand video. De gesprekken zouden zich gefocust hebben op muziek- en sportcontent.

Vroeg

Een bron benadrukt dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken; Nintendo kijkt naar de mogelijkheden, maar weet nog niet of het ook daadwerkelijk videocontent wil aanbieden. Als het bedrijf dat wel doet, is het nog de vraag of er ook een uitgebreid video-aanbod voor Nederland komt. Andere video-aanbieders, zoals Microsoft via de Xbox 360 en Apple via iTunes, bieden in Nederland aanzienlijk minder content aan dan in de Verenigde Staten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou