Nintendo PlayStation-prototype geveild voor 360.000 dollar

Nintendo PlayStation-prototype geveild voor 360.000 dollar

De Nintendo PlayStation Super NES CD-ROM is geveild voor 360.000 dollar. Het prototype is daarmee het duurste verzamelobject uit de geschiedenis van de game-industrie.

De 'Nintendo Play Station' was het resultaat van een samenwerking tussen Nintendo en Sony, waarvan de eerste zich terugtrok om in zee te gaan met Philips. De console zou een SNES met een cd-rom-functie worden, maar is na het ontwikkelen van het prototype in 1991 dus nooit op de markt verschenen.

In 2015 werd de console gevonden op een zolderkamer van Terry Diebold, die de console ooit overnam vanSony Computer Entertainment America-president Olaf Olafsson. Diebold heeft de Nintendo PlayStation zojuist samen met zijn zoongeveild via Herritage Auctions. De winnaar van de veiling wil zijn of haar identiteit niet bekendmaken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Damn zeg, partij dozen kopen voor 75 Dollar en dan vind je dit. Das lekker binnen komen.

0
test

Haha, wat een sukkel, hij had een miljoen dollar afgewezen omdat hij dacht via een auction meer te kunnen krijgen, oh oh wat zal hij er van balen...

0
test

@SuperDre echt hè? Wat een flapdrol. Nu is 360.000 dollar nog steeds heel veel geld, maar daar gaan de kosten voor de veiling ook nog af. Vreemde zet, van deze vent.

0

Aanbevolen voor jou