Nintendo geeft meer inzicht in de games voor Labo | Gamer.nl

Nintendo geeft meer inzicht in de games voor Labo | Gamer.nl

Nintendo heeft meer informatie gedeeld over de twee eerste Labo-bouwpakketten voor de Switch.

In totaal zijn er drie video's uitgebracht die meer uitleg geven over de specifieke werking van Nintendo Labo.

Een overzichtstrailer toont het proces om de kartonnen creaties in elkaar te zetten met behulp van instructies op het scherm van de Nintendo Switch, toont beelden van de games en laat zien hoe de kartonnen constructies gedecoreerd kunnen worden. Ook zijn nieuwe beelden van de Toy-Con-werkplaats te zien (Toy-Con Garage in het Engels). Deze software wordt meegeleverd met elk Nintendo Labo-pakket en laat gebruikers hun eigen invoer en uitvoer vaststellen om nieuwe manieren van spelen te ontwikkelen. Een aantal voorbeelden als een spaarpot en een gitaar worden gedemonstreerd.

In uitgebreidere video's worden het mixpakket en het robotpakket verder toegelicht.

Mixpakket

In de video van het mixpakket worden de piano, motor, hengel, modelauto en het huis uitgebreider gedemonstreerd. Zo is te zien hoe bij de modelauto de IR-sensor als camera wordt gebruikt, gebruikers hun eigen composities kunnen maken met de piano en een Mario Kart-achtige ervaring voor de motor is gemaakt. Bij deze laatste game wordt getoond hoe de IR-sensor objecten kan scannen om racebanen te maken. Door een hand te scannen wordt bijvoorbeeld een omgeving gegenereerd in de vorm van dit gescande lichaamsdeel.

Robotpakket

Bij gebruik van het robotpakket worden spelers in een stad gezet die ze moeten verwoesten. Door te slaan, stampen, vliegen en lasers te schieten kunnen de gebouwen verwoest worden. Ook kunnen spelers transformeren in een tank of een grotere robot. Het is onduidelijk of het hier gaat om een enkel level of dat deze modus een langere campagne heeft. Nieuwe robotmoves kunnen vrijgespeeld worden door uitdagingen te voltooien en in een multiplayerstand kunnen twee speler met ieder een eigen robotpakket samen vechten.

Beide pakketten zijn vanaf 27 april beschikbaar in Nederland.

Plakband

Nintendo Japan kondigde aan speciaal plakband uit te brengen voor Labo. Voor 540 yen (ongeveer 4 euro) krijgt men twee rollen plakband met speciaal ontwerp. Of de doosjes met speciaal plakband ook naar Nederland komen is nog niet bekend.

Media has no description
Media has no description
Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou