Nintendo gaat Japanse DS-games naar het westen brengen | Gamer.nl

Nintendo gaat Japanse DS-games naar het westen brengen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Nintendo's directeur Satoru Iwata meldde tegen investeerders dat het bedrijf games die eerder exclusief voor Japan waren naar het westen gebracht gaan worden. "Als we te veel van onze werknemers op het maken van DS-games zetten, zouden we niet een goede lancering voor de 3DS kunnen verzorgen. Sommige games worden eerst in Japan uitgebracht en daarna in het westen, en andere games, bijvoorbeeld die door Miyamoto worden gemaakt, worden meteen wereldwijd uitgebracht."

Overbruggen

"Er zijn echter games van Miyamoto, zoals de originele Animal Cro ing, die eerst alleen in Japan uitkwamen en pas in het westen uitkwamen nadat het vertalingsteam buiten Japan de software kon appreciëren. Dat gebeurt nu ook met een aantal titels die al in Japan uit zijn. Op deze manier kunnen we wellicht de overgang van de DS naar de 3DS overbruggen."

Enkele games die al wel in Japan uit zijn gekomen maar nog niet in het westen, zijn een nieuwe Fire Emblem, het vervolg op Chibi-Robo: Park Patrol, de door Monolith Soft ontwikkelde RPG Soma Bringer en een vervolg op Freshly-Picked Tingle's Rosy Rupeeland.

De 3DS verschijnt in maart in het westen. In Japan komt de handheld die 3D-graphics weer kan geven al op 26 februari uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou