In tegenstelling tot eerdere berichten vertelt Nintendo vandaag dat de e-Reader wel degelijk ook in Europa uit komt. Volgens The Big N is er door de Engelse bron een fout gemaakt in de berichtgeving; de e-Reader is nooit als non-Europees beschouwd door Nintendo.

De e-Reader is een apparaatje dat in de GBA gestoken wordt en daarmee een aantal nieuwe features in games unlocked. Ook kunnen er spellen in de veredelde cartridge gestopt worden. Zo zijn er al verschillende NES klassiekers als Excitebike en Mario Bros. beschikbaar. Nintendo insiders have today spoken of the fact that the news breaking earlier this week regarding the e-Reader slippage was entirely wrong. “This whole thing was purely reactionary and quite ridiculous. The e-Reader was never scrapped for Europe and the fact that it was reported otherwise is shocking. This is just a slippage, as happens all the time. To tout it as a snubbing to Europeans was a shamelessly cynical thing to do.”

Wel is het zo dat de e-Reader in plaats van eind 2003, begin 2004 in de winkels zal liggen. Dit heeft te maken met de sterke line-up van Nintendo, die volgens het bedrijf geen extra 'gadget' meer nodig heeft om uit te blinken.

Met dank aan supadupagama en Zwijntje voor het melden van dit nieuws.