Nintendo boekt halfjaarlijks verlies | Gamer.nl

Nintendo boekt halfjaarlijks verlies | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De achttien miljoen euro verlies staat tegenover een winst van 617 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De belangrijkste oorzaak van de daling ligt in de sterke afname van de DS-hardwareverkopen, die 43 procent lager uitvielen. De opbrengsten waren 6,2 miljoen euro, ten opzichte van 10,5 miljoen euro vorig jaar.

Van Wii-hardware werd bijna elf procent minder verkocht ten opzichte van vorig jaar. Wii-verkopen brachten 4,4 miljoen euro op ten opzichte van 5,1 miljoen euro vorig jaar. Nintendo wijt de grote terugval in verkopen mede aan de dure yen.

3DS

Nintendo hoopt eind maart 2011, wanneer het financiële jaar wordt afgesloten, 4 miljoen exemplaren van de 3DS te hebben verkocht. Bovendien hoopt het bedrijf 15 miljoen games te verkopen voor de driedimensionale handheld. De 3DS moet begin volgend jaar op de markt verschijnen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou