Nieuwe Resident Evil mogelijk bij SOCOM-ontwikkelaar in de maak | Gamer.nl

Nieuwe Resident Evil mogelijk bij SOCOM-ontwikkelaar in de maak | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Kotaku zegt een document te hebben ontvangen waarin gemeld wordt dat Slant Six het nieuwe deel in de Resident Evil-serie ontwikkelt. Het spel heeft in het document de codenaam Resident Evil: Raccoon City meegekregen en de studio zou momenteel op zoek zijn naar nieuwe medewerkers die mee zullen helpen aan het project.

Op de website van Slant Six valt te lezen dat het momenteel samen met een nieuwe uitgever werkt aan een fantastisch project binnen een topfranchise. Er is echter nog niets officieel aangekondigd. Uitgever Capcom, eigenaar van de Resident Evil-franchise, liet nadat het gevraagd werd om een reactie weten “niet te reageren op geruchten en speculatie.” Verder melden medewerkers van Six Slant dat het om een actievolle multiplayergame gaat en was de studio in maart op zoek naar Japanse vertalers.

Westerse ontwikkelaars

Het zou niet de eerste keer zijn dat Capcom de ontwikkeling van een nieuwe titel binnen één van zijn grote franchise overlaat aan een Westerse ontwikkelaar. Dead Rising 2 werd niet door een interne studio gemaakt, maar door het Canadese Blue Castle Games. De aankomende nieuwe Devil May Cry-game, DmC, wordt ontwikkeld door het Britse Ninja Theory, de studio achter Enslaved: Ody ey to the West.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou