Dacht je net dat je alles wist over de PAL lancering van de GameCube, blijkt dat Nintendo nog wat leuke verassingen had. Zo blijken er op 3 mei geen 1 miljoen GameCube's te komen, maar 'slechts' 500.000. De 1 miljoen waar David Gosen over sprak waren het aantal consoles beschikbaar in de launchperiode, dus de eerste weken na 3 mei.

De aanbevolen prijs van €249 blijft gelukkig wel staan, en erg positief is ook de melding dat Nintendo €60 opgeeft als adviesprijs van de software, wat 9€ minder is dan de prijs van de software voor de PlayStation en Xbox.

Launchgames

first party

- WaveRace: Blue Storm

- Luigi's Mansion

third party

- Star Wars Rogue Leader Rogue Squadron II (LucasArts)

- Sonic Adventure 2 Battle (Sega)

- Super Monkey Ball (Sega)

- ISS2 (Konami)

- ESPN Winter Sports (Konami)

- Tony Hawk Pro Skater 3 (Activision)

- Spiderman: The Movie (Activision)

- Tarzan Untamed (Ubi Soft)

- Batman Vengeance (Ubi Soft)

- Donald Duck Quack Attack (Ubi Soft)

- Crazy Taxi (Acclaim)

- Burnout (Acclaim)

- Dave Mirra Freestyle BMX (Acclaim)

- NHL Hitz (Midway)

- Gauntlet Dark Legacy (Midway)

- Universal Studios (Kemco)

- Batman: Dark Tomorrow (Kemco)

- Tetris World (THQ)

- FIFA Worldcup 2002 (EA SPORTS) Zoals je ziet, verschijnen er ook 21 launchgames, waaronder toch twee verrassingen: ISS2 en ESPN Wintersports van Konami. Nintendo geeft aan dat dit de grootste launchline-up aller tijden is.

Bij de lancering heb je de keuze uit twee verschillende 'Cube kleuren: Indigo (paars) of Jet-Black (zwart). De controllers komen er in het paars, het zwart en het transparant paars. Wat de controllers en memorycards kosten is niet bekend.