Nieuwe Oculus Rift-devkits worden deze maand verscheept | Gamer.nl

Nieuwe Oculus Rift-devkits worden deze maand verscheept | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

 

Oculus VR laat weten dat de eerste groep devkits inmiddels van de fabriek naar het distributiecentrum zijn verscheept. "We verwachten in juli ongeveer 10.000 devkits uit onze fabriek te verschepen, met ongeveer de helft die via onze distributiecentra worden verscheept naar ontwikkelaars. De eerste units bereiken in de week van 14 juli de ontwikkelaars."

Oculus VR laat weten meer dan 45.000 reserveringen te hebben gekregen voor de nieuwe devkit. "We liggen iets achter bij het maken van de devkits en er is een grote kans dat sommige ontwikkelaars hem pas in augustus krijgen. We hebben een team in China die er aan werkt ze nog sneller te maken."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou