Nieuw bewijs gevonden voor de Xbox Lockhart

Nieuw bewijs gevonden voor de Xbox Lockhart

Er is nieuw bewijs gevonden dat er meerdere next gen-consoles van de Xbox in ontwikkeling zijn. Dat blijkt uit een gelekt document van een dev kit.

Er gaan al een langere tijd geruchten rond dat de Lockhart in ontwikkeling is. De minder krachtige console moet volgens insiders tegelijkertijd met de Series X uitkomen voor een lager bedrag. Microsoft heeft zelf nog niet officieels aangekondigd, maar de codenaam Lockhart is op verschillende plekken opgedoken. Zo staat het eerder in de Window Code Libaries. Nu is de Lockhart weer opgedoken in een document van een gelekte dev kit. Daarin staat bij de Project Scarlet dev kit (de Xbox Series X) een ‘Anaconda Profiling Mode' en 'Lockhart Profiling Mode’ vermeld. De Anaconda kan slaan op het moederbord van de Series X waar een slang in is gegraveerd. Dat deelde journalist Tom Warren op Twitter.

Volgens insiders bij The Verge is Lockhart Profiling Mode een modus waarin ontwikkelaars kunnen testen hoe hun game werkt in de engine van de Xbox Lockhart. Volgens het nieuwsplatform werkt de Lockheart op 7.5GB RAM, een iets mindere CPU-snelheid en ongeveer 4 teraflops GPU-capaciteit. De Xbox Series X heeft ter vergelijking 13.5GB bruikbare RAM, en heeft 12 teraflops GPU-capaciteit.

Microsoft heeft nog geen officiële aankondiging gedaan over de Lockhart. Mogelijk wordt er tijdens de presentatie in juli meer informatie over de Series en mogelijke Lockhart bekendgemaakt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Vraag me af wat de Lockheart gaat betekenen voor de kwaliteit van de AAA games die dan dus ook rekening moeten houden dat hij op het mindere broertje kan draaien.

0
test

@rreloaderr Ik denk dat we allemaal moeten denken aan PC. Als je bijv Doom Eternal speelt op PC, heb je alles van low to extreme. Te spelen met verschillende specs en framerates, maar aanzienlijk anders qua graphics.

0
test

@rreloaderr Is net als bij pc resolutie minder framerate minder.

0
test

@rreloaderr ik denk dat Lockheart volledig streaming word en een kleine iets zoals crome cast met controller.

0
test

@hulstpower dat betwijfel ik. Het zou raar zijn dat devs rekening moeten houden met lockhart aangezien het bij streaming niet uit zou moeten maken welk device de ontvanger is. Daarnaast weet ik niet of xcloud dit jaar al volwassenen genoeg is als volwaardige dienst, zeker niet als het de enige optie zal zijn.

0
test

Wie gaat er met zijn volle verstand zo 1 kopen als de series X uitkomt ?

0
test

@ali3n8tor mensen met weinig bestedingsruimte of mensen die weinig waarde hechten aan gfx

0
test

@ali3n8tor Dezelfde mensen die een Ps4 of XB1 kopen terwijl de ps4pro en xb1x uit waren. Niet iedereen is bereid om voor dezelfde games maar iets mooier direct het dubbele voor een console neer te leggen

0

Aanbevolen voor jou