Nieuw bewegingsgevoelig apparaat i-Dong voor games | Gamer.nl

Nieuw bewegingsgevoelig apparaat i-Dong voor games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens ontwikkelaar Taishan Online Technology Co Ltd, is de i-Dong geen nieuwe console, maar een apparaat dat kan worden gebruikt met andere apparaten, zoals pc's en set-top boxes.

De i-Dong komt in twee delen: een dunne zwarte sensor met camera en infrarood licht en een controller vergelijkbaar met die van de Wii. De i-Dong-controller heeft toetsen en een bolvormige top die, zoals Tech-On! zegt, wordt gebruikt om het infrarode licht afkomstig van de sensor te reflecteren. "Het is ook mogelijk om spellen te spelen met een controller die één toets minder bevat en die kan worden aangesloten op andere randapparatuur", lieten ze weten.

Het toestel werd deze week gepresenteerd en kan voor games en als 'afstandsbediening' functioneren. De i-Dong wordt in China verkocht voor omgerekend 160 euro.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou