Niantic deelt nu permanente bans uit aan Pokémon Go valsspelers | Gamer.nl

Niantic deelt nu permanente bans uit aan Pokémon Go valsspelers | Gamer.nl

Niantic deelt vanaf dit moment permanente bans uit aan valsspelers binnen Pokémon Go. Dit is te lezen op de officiële site van de smartphonegame. Een aantal sites die programma’s aanbieden voor de game hebben als reactie hierop hun programma’s offline gehaald.

Pokemon Go-spelers konden tot voor kort gebruikmaken van tools en sites om bijvoorbeeld te levelen en pokémon te vangen binnen Pokémon Go zonder het huis te verlaten. De maker van NecroBot, Necronomicon, laat op de GitHub-pagina van het programma weten dat het programma uit voorzorg is verwijderd. Dit programma bood spelers de mogelijkheid vooruitgang te boeken zonder daadwerkelijk bepaalde locaties te bezoeken.

Op de officiële Pokémon Go-website laat Niantic weten dat het vervalsen van iemand zijn locatie en het gebruik van bijvoorbeeld emulators reden is om een account permanent te bannen. “Wij willen een eerlijke, leuke en legitieme game ervaring bieden voor iedereen.”

Niantic experimenteert op dit moment met een nieuw Nearby-systeem voor Pokémon Go, waarbij spelers de mogelijkheid krijgen nog gerichter naar pokémon te zoeken. Het is nog niet duidelijk of dit systeem in de toekomst voor iedereen wordt ingevoerd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou