Nederlander in top 50 van invloedrijkste ontwikkelaars | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Verder stelt het artikel in GameDeveloper dat Game Maker niet alleen voor amateurs een aanknopingspunt is om met het ontwikkelen van games te beginnen. Games als Spelunky en Seiklus zouden onder meer laten zien dat er met de engine ook hoge kwaliteit titels afgeleverd kunnen worden. Overmars zei het volgende over zijn opname in de lijst: "Ach, het is leuk dat ik genoemd word. Het zegt vooral iets over de acceptatie van Game Maker als development tool en daar ben ik trots op."

Game Maker

Game Maker werd voor het eerste op de markt gebracht in 1999. Inmiddels is het programma, waarvoor geen vooraf aanwezige kennis van programmeren vereist is, toe aan zijn achtste versie. YoYo Games, het bedrijf dat Game Maker uitgeeft en waar Overmars deel van uitmaakt, stelt ruimte beschikbaar waarop gebruikers hun eigen creaties kunnen hosten. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou