Namco Bandai: 'Markt voor Wii en DS is ingestort' | Gamer.nl

Namco Bandai: 'Markt voor Wii en DS is ingestort' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Comte zijn er teveel slechte spellen uitgekomen op de Wii en DS, die er voor hebben gezorgt dat consumenten minder intere e hebben in het kopen van games voor de console. "Het is een moeilijke markt. We hadden veel producten [voor de Wii en DS] en de gemiddelde kwaliteit van een game op deze consoles is erg laag. In het hoofd van de consument zijn Wii- en DS-games niet bepaald goed."

Op de Nintendo DS speelt daarnaast piraterij een grote rol. "Het is duidelijk dat één van de redenen waarom games op de DS niet goed verkopen de piraterij is", aldus Comte. "Maar het is ook een fantastische machine en erg gemakkelijk om voor te ontwikkelen. Het is voor drie kinderen in een garage mogelijk om er een game voor te maken. De DS is de meest succesvolle console ooit, maar alle vriendjes van mijn kinderen hebben een DS met een R4-chip. Ze hebben honderd games waar ze niets voor hebben betaald."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou