Tijdens een getoonde trailer werd getoond hoe een aanstormende tsunami ervoor zorgt dat de omgeving verandert. Spelers hebben in de multiplayerstand de beschikking over verschillende futuristische gadgets, waaronder drones en een kruisboog. Spelers kunnen zichzelf ook tijdelijk onzichtbaar maken en met behulp van hun pak extra hoog springen. Verticaliteit, snelheid en kracht zijn volgens ontwikkelaar Sledgehammer belangrijke kenmerken voor de multiplayerstand, alle mogelijk dankzij het futuristische exo-pak van de speler.

Loot-systeem

Call of Duty: Advanced Warfare kent een nieuw loot-systeem dat werkt naast het ervaringssysteem en is ingedeeld in drie verschillende categorieën. Gedurende de game kunnen spelers via het zogenaamde supply drop-systeem speciale wapens verdienen, extra mogelijkheden voor hun personage krijgen en eenmalig in te zetten Reinforcements in hun bezitten. Hieronder vallen onder meer score streaks en care packages. Door verschillende opdrachten uit te voeren zijn verschillende supply drops te verdienen.

Verder introduceert Advanced Warfare coöperatieve scorestreak. Spelers kunnen samenwerken om scorestreaks te verzamelen door verschillende dingen te doen gedurende een multipalyermatch, zoals het uitschakelen van vijandelijke vliegende voertuigen, het neerschieten van vijanden en het veroveren van punten op de map.

Tussen online matches is het mogelijk om een nieuwe loadout voor personages uit te testen in een firing range om te zien of deze bevalt.

Spelers die de game reserveren, krijgen de Call of Duty: Advanced Warfare Day Zero Edition een dag voor release. Op die dag wordt ook double xp uitgedeeld. De Day Zero Edition bevat daarnaast twee extra custom wapens.