Minecraft wordt toegankelijker voor modders | Gamer.nl

Minecraft wordt toegankelijker voor modders | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“We moeten echt het spel openen voor andere ontwikkelaars zodat zij mods kunnen toevoegen, kunnen delen en servers makkelijker kunnen runnen. Wat ik bedoel is dat ik minder aan nieuwe functies ga werken en meer aan de engine van het spel”, zo legt Bergensten uit. “Het voelt gek om drie dagen te gaan zitten werken aan een nieuw dier voor het spel, terwijl er duizenden mensen zijn die dat willen doen. Daarom heb ik mijn prioriteiten veranderd.”

Ook geeft Bergensten als reden aan dat spelers nu kunnen werken aan wat zij leuk vinden aan het spel. “Sommige mensen haten het avontuur- en RPG-deel, anderen willen juist meer van dat.” Het gaat waarschijnlijk nog wel enige tijd duren voordat Minecraft zo ver is. “We zullen veel energie moeten steken in de mod-API, want dat onderdeel zorgt ervoor dat het spel echt veranderd kan worden.”


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou