Minecraft-filmpjes meest bekeken gamevideo's op Youtube | Gamer.nl

Minecraft-filmpjes meest bekeken gamevideo's op Youtube | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In de rapportage meldt Octoly dat tot juni dit jaar er 30,8 miljard keer naar Minecraft-filmpjes op Youtube is gekeken. Het ging daarbij maar in 183 miljoen keer van de gevallen om filmpjes van ontwikkelaar Mojang zelf. Dat betekent dat het overgrote deel van de bekeken filmpjes gemaakt is door spelers. Na juni werden er nog eens meer dan 16 miljard filmpjes bekeken. 

De één na populairste aan games gerelateerde video's op Youtube komen van het spel Grand Theft Auto. Filmpjes van deze franchise zijn bijna 12 miljard keer bekeken. Call of Duty, Angry Birds en Halo komen daaronder met respectievelijk 10,2 miljard, 6 miljard en 4,8 miljard bekeken video's.

Minecraft is één van de meest populaire games ooit. In juni dit jaar werd gemeld dat er bijna 54 miljoen exemplaren van de game zijn verkocht. Het spel is onder andere verkrijgbaar op pc, consoles en smartphones. In september kondigde Microsoft aan dat het Minecraft-ontwikkelaar Mojang had opgekocht voor een bedrag van 2,5 miljar dollar. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou