Minecraft beschikbaar voor Windows Phone 8.1 | Gamer.nl

Minecraft beschikbaar voor Windows Phone 8.1 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Microsoft nam Minecraft-ontwikkelaar Mojang eerder dit jaar over voor 2,5 miljard dollar. Dat Minecraft na iOS en Android ook naar Windows Phone zou komen, was ook al aangekondigd. Wanneer de game precies zou verschijnen was nog niet bekend.

Momenteel is Minecraft op vrijwel alle spelcomputers, smartphones en tablets beschikbaar, behalve Nintendo-apparaten. Het spel is dankzij het succes op meerdere platformen de bestverkochte betaalde game tot op heden die los aangeschaft moet worden.

Minecraft: Pocket Edition is beschikbaar in de Windows Phone-appwinkel voor 5,99 euro.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou