Microsoft wil investeren in meer casual en sociale games voor Xbox

Microsoft wil investeren in meer casual en sociale games voor Xbox

Microsoft is van plan om bredere doelgroepen aan te spreken met Xbox door meer te investeren in casual en sociale games.

Dat laat Xbox-hoofd Phil Spencer weten in een interview met Bloomberg. "Wanneer ik denk aan de genres die gebruikelijk met Xbox worden geassocieerd, hebben we inderdaad Roblox, Minecraft, Fifa en Fornite, maar we willen blijven investeren in meer sociale, casual content. We hebben grote ambities."

Op wat voor manier die investeringen plaatsvinden, specificeert Spencer niet, maar een van de mogelijkheden is ontwikkelaars en uitgevers opkopen, zo kopt ook Bloomberg in. Microsoft heeft eerder al aangegeven dat het aankopen blijft doen nadat het de afgelopen jaren bedrijven als Bethesda's moederbedrijf Zenimax, Obsidian, Double Fine en Ninja Theory heeft gekocht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Niet echt mijn type games, maar de markt is veranderd. De jongeren gaan niet meer uit, maar gamen samen op afstand. Dan moet je als platform natuurlijk wel in meegaan.

0

@Ziminar Sinds wanneer gaan jongeren niet meer uit?

0

@brushaway Ik kan niet spreken voor alle jongeren natuurlijk dus dit is gebaseerd op wat ik om mij heen zie. Games zijn veel socialer geworden. Vroegah kun je niet samen spelen op afstand met elkaar. Met uit bedoel ik ook meer dat ze elkaar minder lijfelijk opzoeken, maar dat vooral digitaal doen. Ik heb het dan vooral over jongeren in de range van 12 t/m 16.

0
test

Gewoon de markt blijven verbreden is niets mis mee. Ze hebben al het beste op (console) shooter en rpg gebied. Ik denk dat het qua racing ook wel goed zit (sowieso beste arcade racer nu met horizon 5). Sport games worden door EA, 2K (en vroeger Konami) gemaakt; daar hoef je geen zorgen over te maken. Dus casual en action adventures zijn zeker nog markten die aangeboord kunnen worden. Ze hebben jongens van Rare in huis. Dat zijn (hoewel niet iedereen van vroeger er bij zit) echt niet de minste. Sea of Thieves is fantastisch; die jongens snappen hoe je vriendelijke ogende games kan maken. Viva Pinata was esthetisch natuurlijk ook super nice. Nu zijn ze natuurlijk druk met SoT beter te maken en uit te breiden; en op de achtergrond bezig met Everwild. Maar laat die gasten eens met een team van obsidian aan tafel gaan en er een mooi side-project uit poepen.. ik ben daar best siked voor.

0
test

@kleinekoosjer Ook action adventures komen er ook wel aan, denk aan indiana jones en als je aan story driven games denkt denk dan aan hellblade 2 en perfect dark denk ik dan en nieuwe gears.

0

Aanbevolen voor jou