Microsoft: 'We hebben met Inside Xbox verkeerde verwachtingen geschapen'

Microsoft: 'We hebben met Inside Xbox verkeerde verwachtingen geschapen'

Nadat veel gamers kritiek hebben geuit over de Inside Xbox-livestream van afgelopen donderdag, laat Microsoft weten op voorhand verkeerde verwachtingen te hebben geschapen.

Dat laat Aaron Greenberg, Microsoft's GM van Xbox Games Marketing, weten in een tweet. In een van de vele Twitter-berichten over de kwestie meldt iemand dat het bedrijf van te voren aangaf veel gameplay te tonen. Veel van de trailers van Xbox Series X-games die donderdag werden getoond, bevatten echter weinig tot geen duidelijke gameplaybeelden.

Greenberg reageert daar op met het volgende: "Als we niets hadden gezegd en gewoon de Inside Xbox hadden uitgezonden zoals vorige maand, dan hadden reacties mogelijk anders geweest. We hebben verkeerde verwachtingen geschapen en dat ligt aan ons. We stellen alle feedback op prijs en ik kan je verzekeren dat we het allemaal meenemen en er als team van leren."

Niet alleen Microsoft wordt bekritiseerd. Ook Ubisoft beloofde gameplaybeelden van het pas onthulde Assassin's Creed Valhalla te tonen. Veel gamers merkten op dat er nauwelijks daadwerkelijke gameplay in de trailer tijdens Inside Xbox te zien was. Creative director Ashraf Ismail laat via Twitter weten dat er nog genoeg kansen komen om uitgebreide gameplay van het spel te tonen. "Wees geduldig met ons en blijf vriendelijk. Het is het waard."

Het gebrek aan gameplaybeelden is niet het enige kritiekpunt dat Microsoft op social media over zich heen kreeg. Zo vonden sommige gamers dat de getoonde spellen niet genoeg indruk maakten voor 'next-gen games'. Ook lag er volgens sommigen teveel nadruk op het horrorgenre. Hieronder is de Inside Xbox-uitzending van afgelopen donderdag terug te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Niet alleen gebrek aan gameplay maar vooral tegenvallende games (op een paar na) , cross-gen games, en 13 in een dozijn games. Daarbij hebben ze voor de zoveelste keer de gamers weer eens voor de gek gehouden met hun PR geleuter in de weken vooraf (game changers!! Next Gen!)

0
test

Het was ook teleurstellend, maar het heeft ze hopelijk wel weer op scherp gezet voor de volgende inside Xbox. Ze zullen nu echt met wat beters op de proppen moeten komen.

0

Aanbevolen voor jou