Microsoft komt met eigen streamingplatform voor Windows 10 | Gamer.nl

Microsoft komt met eigen streamingplatform voor Windows 10 | Gamer.nl

Microsoft heeft een streamingplatform aangekondigd om gameplay uit te zenden voor Windows 10.

De technologie hierachter is gebaseerd op Beam, gemaakt door TechCrunch Battlefield, een bedrijf dat Microsoft eerder dit jaar heeft gekocht.


De technologie maakt het onder andere mogelijk voor kijkers om interactie te hebben met de stream door bijvoorbeeld suggesties te kunnen maken over wat de speler moet doen.

Met Xbox Live kunnen via het streamingplatform ook custom toernooien worden opgezet. Hiermee worden ook automatisch scores en rankings bijgehouden.

Verdere voordelen van de service omvatten onder andere een knop die volgers verwittigt dat de speler is begonnen met streamen. Het doel van de service is streamers helpen met het uitbreiden van hun publiek. Tot slot wordt directe audio in de volledige kwaliteit van de game ook doorgestuurd naar de stream.

In de lente van 2017 komt de streamingservice beschikbaar via de nieuwe, kosteloze 'Creator's Update' voor Windows. Hierin zit ook het vernieuwde Paint 3D. Tevens ondersteunt Windows 10 vanaf dan standaard vr-brillen. Deze brillen worden ontwikkeld door HP, Dell, Lenovo, Asus en Acer en komen in 2017 op de markt vanaf 299 dollar.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou