Microsoft erkent probleem met kapotte Xbox Series-controllers

Microsoft erkent probleem met kapotte Xbox Series-controllers

Microsoft erkent dat er een probleem is met de Xbox Series-controllers, waarbij de actieknoppen defect raken.

Dat doet het bedrijf in een statement naar The Loadout. Microsoft geeft niet aan wat de oplossing precies in gaat houden, maar zegt zijn teams actief op het probleem te hebben gezet.

Het probleem lijkt zich voor te doen met de draadloze controller voor Xbox Series X en S. Sommige spelers claimen dat met name de actieknoppen (A, B, X en Y) soms niet reageren wanneer men ze indrukt. Dit zorgt logischerwijs voor allerlei problemen in games. Het is niet duidelijk hoe wijdverspreid het probleem is.

De Xbox Series-controller is niet de enige besturingsmethode die kampt met defecten. De Joy-Cons - de controllers die standaard bij de Nintendo Switch geleverd worden - hebben sinds kort na de lancering last van zogenaamde 'drift', waarbij de analoge sticks bewegingen registreren die er niet zijn. Ook de analoge sticks in de DualSense, de controller van de PlayStation 5, lijken bij sommige spelers soortgelijke problemen te veroorzaken. Beide bedrijven zijn in de Verenigde Staten hiervoor aangeklaagd - op dit moment loopt er een rechtszaak omtrent de DualSense-controller.

Xbox Series X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Oh oh. Duidelijk geven ze controllers tegenwoordig niet meer de Ikea stress-test. Mijn XBox 360 controller gaf pas na 2 jaar intens gebruik een klein beetje drift en de knoppen werken nog steeds 100%...

0
test

@gimbal2 drift kun je opzich prima zelf fixen. ff op ebay de thumbsticks componenten bestellen. En dan heb je m zo gefixt voor paar eurotjes. Steld niet veel voor, Maar blijkt maar wel dat niet alleen bij sony eens wat stuk kan gaan. Maar goed het is ook stukje technologie daar kan altijd wel eens wat aan stuk gaan

0

@CHILLOZZ Die sticks zitten wel vast gesoldeerd, dus dat niet iedereen even.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@denver Hehe, koffie in mijn neus, je wordt bedankt

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Met elke iteratie voelen die dingen goedkoper aan.

0

Aanbevolen voor jou