Mario sloeg Yoshi op zijn hoofd in Super Mario World | Gamer.nl

Mario sloeg Yoshi op zijn hoofd in Super Mario World | Gamer.nl

In een interview met Nintendo blijkt dat Mario Yoshi op zijn hoofd sloeg in Super Mario World. Ook is het originele design van Yoshi onthuld.

Shigefumi Hino, de designer van Super Mario World, vertelt in het interview:

"Het idee achter het design is dat wanneer Mario Yoshi slaat, Yoshi daar zo van schrikt dat zijn tong naar buiten schiet"

Later bedachten de designers echter dat dit verhaal niet zo aardig was en dat deze agre ieve manier van handelen niet bij het heldenkarakter van Mario past. Toen hebben ze besloten het verhaal te veranderen; Mario gebaart dat Yoshi zijn tong uit moet steken. Op de Supper Mario Broth-site werd de Mario-slaat-Yoshi-theorie voorgoed ontkracht, toen officiële artwork werd gepost waarin te zien is dat Mario een gebaar maakt wanneer Yoshi's tong reikt naar een stuk fruit.

De animatie is echter niet veranderd, dus zou je kunnen zeggen dat Mario Yoshi inderdaad slaat. Bekijk hieronder hoe Mario zijn beste vriend slaat per frame van de animatie.

Punch animation

Ook geeft het bedrijf beelden vrij van het originele design van Yoshi. Yoshi verscheen voor het eerst in Super Mario World in 1990. In de tekening lijkt Yoshi op een soort dino, maar heeft hij ergens ook wel wat weg van een vogel. Zo doet hij een beetje denken aan Chocobo uit de Final Fantasy-franchise.

Onder dit originele design zijn de sprites van Yoshi en andere vijanden te zien die in een vroeg stadium van ontwikkeling zijn voor Super Mario World. Al deze informatie is vrijgegeven als extraatje ter ere van de release van de SNES Cla ic Mini, die vandaag uitgebracht is. In dit artikel houden we bij waar de mini-console op dit moment verkrijgbaar is.

Design yoshi
Yoshi
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou