Manchester United klaagt Football Manager-ontwikkelaar aan wegens gebruiken clubnaam

Manchester United klaagt Football Manager-ontwikkelaar aan wegens gebruiken clubnaam

Voetbalclub Manchester United klaagt Sega en Football Manager-ontwikkelaar Sports Interactive aan. De game zou inbreuk maken op het handelsmerk door de clubnaam te gebruiken.

Manchester United zegt dat de ontwikkelaar de clubnaam in de game 'uitgebreid gebruikt' zonder daarvoor te betalen. Ook zou de studio betaling voor gebruik van het logo omzeilen door het te vervangen door een 'gesimplificeerd' rood-wit logo.

De advocaat van de club voegt daaraan toe dat dergelijke licenties een grote bron van inkomsten zijn voor Manchester United en dat de ontwikkelaar het gebruik van mods om handelsmerken te omzeilen 'aanmoedigt'.

Sega en Sports Interactive claimen dat het gaat om een 'rechtmatige referentie naar het voetbalteam in de context van voetbal'. Daarbij benadrukken de bedrijven dat de clubnaam al sinds 1992 wordt gebruikt in de Footbal Manager-games en nog nooit klachten heeft opgeleverd.

Beide partijen waren vrijdag virtueelaanwezig bij een voorlopige hoorzitting. De rechter velt op een later tijdstip een oordeel over de zaak.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze willen geld zien omdat er niks binnenstroomt door corona

0

@Millman7 Dit inderdaad, de volledige naam zit niet eens in de game, de niet officiële logo's worden gegenereerd dus in hoeverre is dat FM aan te rekenen? Dan moet United er maar voor kiezen om ze een nepnaam te laten gebruiken zoals Juventus met Zebre :')

0

@Lord_Bono De ontwikkelaars hebben er voor gekozen om Juventus een andere naam te geven. Als ze betalen voor de licentie/copyright voor Juventus dan had Juventus in de game gezeten. Voor Manchester United hebben ze ook niet betaald maar gebruiken ze wel de naam. Dat klopt niet.

0
test

"Daarbij benadrukken de bedrijven dat de clubnaam al sinds 1992 wordt gebruikt in de Footbal Manager-games en nog nooit klachten heeft opgeleverd." Tja, dat zal het voor MU toch wel wat lastiger maken tenzij ze de rechter op hand hebben.

0

Aanbevolen voor jou