Makers Gothic 4 werken aan nieuwe RPG | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De nieuwe game werd onthuld op de Games Developer Conference, waar Spellbound een demonstratie gaf van de achterliggende technologie. De beelden in de demonstratievideo (begin rond 11 minuten) tonen een middeleeuwse wereld met Steampunk-invloeden. Of dit ook de richting is het bedrijf uiteindelijk met Ravensdale inslaat, is onbekend.

Het prototype van Ravensdale werd al gemaakt voordat Spellbound aan Arcania: A Gothic Tale begon. "Het prototype van Ravensdale is de reden waarom Jowood ons contracteerde om het vierde deel in de Gothic-reeks te maken", vertelt Andreas Speer van Spellbound tegenover PC Games. Hoewel Arcania en Ravensdale qua verhaal geen verbanden hebben, gebruiken ze wel deels dezelfde technologie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou