Maker Scalebound doet boekje open over annulering

Maker Scalebound doet boekje open over annulering

Hideki Kamiya, de bedenker van PlatinumGames' geannuleerde Xbox-game Scalebound, heeft gepraat over wat er mis ging tijdens de ontwikkeling.

Scalebound, waarin spelers een man en een draak zouden besturen, was in ontwikkeling als exclusieve Xbox-game bij de studio achter Bayonetta en Nier: Automata. Het spel werd vorig decennium echter geannuleerd.

In een

Watch on YouTube

legt Hideki Kamiya uit wat er fout ging. "Microsoft verwachtte veel van ons en we moesten daaraan zien te voldoen. De game moest uitkomen op de nieuwste Xbox-console (de Xbox One). Ik wilde graag een technisch vooruitstrevende game maken, iets fotorealistisch." Kamiya legt uit dat hij de graphics van de game zo indrukwekkend mogelijk wilde maken, en dat hij dat combineerde met een fantasievol thema, onder andere met een draak.

"We werkten in een omgeving die we niet gewend waren: we ontwikkelde in de Unreal Engine en het ontbrak ons aan de noodzakelijke kennis om een game met online features te maken. We moesten veel grote hindernissen overkomen. We waren niet ervaren genoeg en konden die niet overkomen, met (de annulering) als resultaat."

Kamiya verontschuldigt zich voor de annulering van de game. "Het spijt mij, spelers die er naar uitkijken, en Microsoft die ons als zakenpartner vertrouwde. Ik wil mij zowel als maker en als onderdeel van PlatinumGames verontschuldigen."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ziet er wel cool uit, maar die koptelefoon vond ik wel heel erg out of place.

0
test

Dit hoor je niet vaak, zou toch hopen dat Phil dit project nog een kans geeft want ze bezitten de ip scale bound wel zei platinum games ooit dat alles van Microsoft was.

0

@hulstpower hoop het ook nog steeds dat er nieuw leven wordt ingeblazen zag er heel tof uit

0
test

@Roy36NL ik denk dat dit ook best een system seller had kunnen zijn. Maar volgens mij trok Phil Spencer de steker er uit toen ie baas van xbox werd.

0

Aanbevolen voor jou