Van die 210 miljoen zou 180 miljoen betaald zijn voor de daadwerkelijke aanschaf van Omgpop en 30 miljoen voor het behouden van de veertig medewerkers van de ontwikkelstudio.

Draw Something, een op Pictionary gebaseerd spel voor mobiele platformen, is momenteel erg populair. De game is zo'n 35 miljoen keer gedownload en is op de App Store voor iPad, iPhone en iPod Touch de populairste gratis en de populairste betaalde game. Hetzelfde geldt voor Google Play (voorheen Android Market). Naar verluidt verdienen de makers momenteel ongeveer 250 duizend dollar per dag met Draw Something. De dertig procent die aan Apple wordt afgedragen, is daar al van afgetrokken.

Omgpop en Zynga

Het in New York gevestigde Omgpop bestaat sinds 2006 en heeft verschillende games gemaakt voor mobiele platformen en Facebook. Het lukte de studio echter niet om een succesvolle game neer te zetten, totdat Draw Something een hit werd.

Zynga is de grootste partij voor Facebook-games met spellen als FarmVille, CityVille en Words With Friends. Die laatste game heeft Zynga verkregen via de acquisitie van ontwikkelaar Newtoy. Het bedrijf betaalde twee jaar geleden 53 miljoen dollar voor die studio.