LawBreakers wordt geen free-to-play game | Gamer.nl

LawBreakers wordt geen free-to-play game | Gamer.nl

Cliff Bleszinski’s LawBreakers wordt geen free-to-play game meer. Dit heeft Bleszinski bevestigd tijdens het Game Developers Conference-evenement. Daarnaast laat Bleszinski weten dat het spel in de zomer exclusief op Steam verschijnt. 

LawBreakers zou eerst wel worden uitgegeven als free-to-play titel, maar Bleszinski ziet af van het idee. Volgens hem houden veel spelers niet van een free-to-play aanpak, omdat dit kan betekenen dat er een addertje onder het gras zit in de vorm van een pay-to-win model. “We wilden niet dat spelers te maken krijgen met bijvoorbeeld het kopen van in-game energie of met andere louche technieken die nu veel free-to-play titels lijken over te nemen”, zegt Bleszinski. “Veel spelers reageren niet positief op free-to-play, omdat ze denken dat ze belazerd worden.”

Ontwikkelaar Bo Key Productions laat weten dat het free-to-play model de aandacht van de studio veranderde. “Ik denk dat het de ontwikkeling van de game in de weg stond”, zegt art director Tramell Isaac. “We focusten ons op het bedenken van manieren waarmee we geld konden verdienen, terwijl we ons bezig moesten houden met het maken van een goede game.”

Media has no description

LawBreakers krijgt geen volle verkoopprijs van 60 dollar. “Er moet een middenweg zijn tu en louche free-to-play en 60 dollar voor een diskversie op de releasedag”, zegt Bleszinski. Daarnaast krijgt LawBreakers een volwa enere uitstraling, wat eerder past bij een game voor 18 jaar en ouder. “Omdat we steeds worden vergeleken met de huidige stroom van kleurrijke shooters, besloten we dat we moesten opvallen”, zegt Bleszinski.

Bo Key Productions bevestigt daarnaast dat LawBreakers exclusief wordt uitgegeven op Steam, zodat mensen geen nieuwe account hoeven aan te maken. De game staat op dit moment niet gepland voor andere platformen. Bo Key Productions laat hierover weten dat 'niemand weet wat de toekomst brengt'.

Media has no description
Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou