Nieuws

Klantenservice Konami ontkent stopzetten pc- en consolegames

Bedrijf werkt nog steeds aan nieuwe titels

Geschreven door David Kers op
De klantenservice van de Japanse uitgever Konami ontkent het stopzetten van de ontwikkeling van het maken van AAA-games. Dit meldt de gamewebsite Nintendo Life.

Vorige week meldden anonieme bronnen dat Konami, met uitzondering van zijn voetbalgamereeks PES, men zou stoppen met de productie van lopende en nieuwe pc- en consolegames. In een reactie laat een medewerker van de klantenservice van Konami weten: “Ik kan beloven dat wij Metal Gear zeker niet achter laten of iets dergelijks. Ik weet dat sommige blogs dit online beweren, maar ik weet niet waar zij dit vandaag halen. We werken zeker nog aan consolegames en franchise zoals Metal Gear, Silent Hill, Castlevania, PES en de rest.”

Eerder maakte Konami al een statement waarin het liet weten dat de beweringen ongefundeerd zijn. “Ons doel is het voortzetten van het opbouwen van een uitgebreide portfolio van console-, arcade- en kaartgames voor iedere franchise terwijl wij ook proberen zo goed mogelijk gebruik te maken van de mobiele apparaten die onze klanten dagelijks bij zich dragen.”

Ontslagen
De geruchten over het stopzetten van de ontwikkeling van pc- en consolegames komt als gevolg van enkele ontslagen medewerkers bij Konami. Eerder dit jaar ontsloeg het bedrijf Metal Gear Solid-bedenker Hideo Kojima en verliet Julien Merceron, verantwoordelijk voor de FOX Engine, de uitgever.

Bron: Nintendo Life

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Elite: Dangerous VR-ondersteuning later dit jaar Wasteland 2: Director’s Cut-trailer toont meer gameplay
2

Reacties op: Klantenservice Konami ontkent stopzetten pc- en consolegames

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  geert1

  • 22 september 2015 13:44
  Ik hoop eigenlijk dat ze toch stoppen met AAA, ondanks het feit dat MGS5 en PES16 (voor consoles) goed ontvangen zijn. Ze hebben Kojima verloren, ze behandelen hun medewerkers slecht, ze zijn met meerdere franchises de juiste weg helemaal kwijt en hebben andere franchises schijnbaar compleet achtergelaten. Ook hebben ze zelf aangegeven de aandacht te willen verleggen naar mobile en gokken. En daar komen nog de bizarre streken bij, zoals het verhullen van de slechte reviews voor PES16 op PC en het begraven van andere vormen van kritiek door de jaren heen. Wat mij betreft zouden ze de rechten voor hun games moeten verkopen aan andere studio's die er beter mee omgaan. Het is of dat, of ze moeten zich goed herpakken de komende jaren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Edwin1984

  • 23 september 2015 00:02
  Met de bar slechte PC versie van PES en MGS V die ze in mijn ogen elemaal verpest hebben mogen ze van mij de handdoek per direct in de ring gooien. Er zit nog geen greintje liefde meer voor de producten die ze nog uitbrengen.

  Hopelijk komen hierdoor bepaalde IP's ook weer in de verkoop zodat andere studio's hier een kans mee krijgen om er (nog) wat van te maken. En dat zijn er stieken toch nog best wat :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.