Klantenservice Konami ontkent stopzetten pc- en consolegames | Gamer.nl

Klantenservice Konami ontkent stopzetten pc- en consolegames | Gamer.nl

De klantenservice van de Japanse uitgever Konami ontkent het stopzetten van de ontwikkeling van het maken van AAA-games. Dit meldt de gamewebsite Nintendo Life.

Vorige week meldden anonieme bronnen dat Konami, met uitzondering van zijn voetbalgamereeks PES, men zou stoppen met de productie van lopende en nieuwe pc- en consolegames. In een reactie laat een medewerker van de klantenservice van Konami weten: “Ik kan beloven dat wij Metal Gear zeker niet achter laten of iets dergelijks. Ik weet dat sommige blogs dit online beweren, maar ik weet niet waar zij dit vandaag halen. We werken zeker nog aan consolegames en franchise zoals Metal Gear, Silent Hill, Castlevania, PES en de rest.”

Eerder maakte Konami al een statement waarin het liet weten dat de beweringen ongefundeerd zijn. “Ons doel is het voortzetten van het opbouwen van een uitgebreide portfolio van console-, arcade- en kaartgames voor iedere franchise terwijl wij ook proberen zo goed mogelijk gebruik te maken van de mobiele apparaten die onze klanten dagelijks bij zich dragen.”

Ontslagen
De geruchten over het stopzetten van de ontwikkeling van pc- en consolegames komt als gevolg van enkele ontslagen medewerkers bij Konami. Eerder dit jaar ontsloeg het bedrijf Metal Gear Solid-bedenker Hideo Kojima en verliet Julien Merceron, verantwoordelijk voor de FOX Engine, de uitgever.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou