"Wanneer aangezet, zal de game voortdurend de laatste dertig seconden aan gameplay opnemen, wat je ook aan het doen bent", zegt  Gareth Ramsay, de communicatiemanager bij uitgever Square Enix Londen Studios. Wanneer een gebruiker iets in het spel heeft uitgehaald waar hij trots op is, kan hij dit meteen terugkijken en opslaan. Ook is het mogelijk om de opnamefunctie aan te zetten en de volgende tien minuten op te slaan.

Filmpjes kunnen vervolgens op YouTube worden gezet. "Als je iemand in de game veel pijn hebt bezorgd door hem vast te maken aan een vliegtuig en toe hebt gekeken hoe hij schreeuwend de lucht in wordt getrokken, dan zit je goed. Druk op pauze en zet het filmpje op je harddrive, of upload het naar YouTube zodat iedereen het kan zien."

Voor de filmpjes wordt een apart gedeelte op de Just Cause 2-website ingericht. "Hierop worden de beste clips getoond en kunnen fans op hun favoriete filmpjes stemmen. We gaan zelfs wat prijzen aan de makers van de allerbeste filmpjes geven."

Tropisch eiland

Just Cause 2 verschijnt op 26 maart voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Het opslaan van gameplay-beelden is echter alleen beschikbaar op PS3. De game plaatst spelers in de schoenen van Rico Rodriguez. Deze agent arriveert op het tropische eiland Panau in Zuidoost-Azië. Spelers zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen, missies op te lossen of de omgeving als grote speeltuin te gebruiken.