'E3 2020 is geannuleerd'

'E3 2020 is geannuleerd'

Diverse journalisten en uitgever Devolver Digital melden op social media dat E3 dit jaar geannuleerd is.

Hoewel de organisatie achter E3, de Entertainment Software Association (ESA), eerder nog verzekerde dat de gamebeurs in Los Angeles door zou gaan, lijkt het erop dat dit toch niet het geval blijkt te zijn.

Zo meldt uitgever Devolver Digital op Twitter dat mensen het beste "hun E3-vluchten en -hotels kunnen annuleren". Journalisten zoals Jason Schreier en Patrick Klepek melden ook dat de beurs niet doorgaat. In de loop van vandaag zou volgens hen een officiële aankondiging komen.

Er wordt al langer gespeculeerd over de toekomst van E3, niet in de laatste plaats door de aanhoudende verspreiding van het coronavirus, wat er voor zorgt dat diverse grootschalige evenementen geannuleerd worden.

Daarbij lijkt E3 - ooit de grootste gamebeurs ter wereld - langzaam maar zeker aan relevantie te verliezen. Steeds meer uitgevers, waaronder Sony en Electronic Arts, kiezen er voor om niet op de beurs aanwezig te zijn of hun eigen evenement te houden rond dezelfde tijd.

Tegelijkertijd kunnen veel gamers E3 waarderen: de show, die de laatste jaren in juni wordt gehouden, levert veel aankondigingen van nieuwe games en impressies op. Mocht E3 dit jaar niet doorgaan, dan besluit een gedeelte van de uitgevers wellicht om zelf een (digitaal) evenement te houden. Zo zendt Nintendo al jaarlijks vlak voor E3 een Direct uit met daarin nieuwe aankondigingen en beelden van aankomende games.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heel jammer dat de E3 zo achteruit is gegaan, het was iets waar ik vaak naar keek, vooral in de jaren 2006 t/m 2014 vond ik ze erg leuk, daarna is het ook hard berg af gegaan, zo erg dat ik vorig jaar alles maar hier gelezen heb en niks meer gekeken heb.

0
test

Hier valt niet meer tegenop te verzekeren en dus zullen alle grote (1000+) evenementen in zowel de VS als West Europa de komende 7 maanden worden afgelast. Heel snue, maar hopelijk kunnen sommige evenementen middels een livestream alsnog tot bloei komen.

0

Aanbevolen voor jou