Kojima heeft op zijn Twitter de leeftijdskeuringen voor zowel Amerika, Europa als Japan bekendgemaakt. In Europa is de game geschikt voor 'vijftien jaar en ouder'. De game heeft een 'C-keuring' gekregen in Japan, wat betekent dat de game ook daar geschikt is voor spelers van vijftien jaar en ouder. Om ervoor te zorgen dat de game geen 'D-keuring' krijgt, wat de leeftijdsgrens zou verhogen, is er een scène uit de game gehaald die wellicht aanstootgevend zou zijn. De scène bevat volgens Kojima een "standaard element dat absoluut noodzakelijk is voor Metal Gear Solid".

Onmogelijk communiceren

Hoewel Kojima verzekert dat de Japanse versie van Peace Walker nog steeds hetzelfde aanvoelt, raad hij spelers aan om de Europese en Amerikaanse versies eens met de Japanse versie te vergelijken. "Er is wel tolerantie voor games met een fantasy-setting, maar in games waarin je probeert oorlog of echt geweld te laten zien kun je blijkbaar over niets klagen", aldus Kojima. "Hierdoor lijkt het onmogelijk om iets te communiceren doormiddel van games", voegt hij toe.

Metal Gear Solid: Peace Walker verschijnt op 17 juni exclusief of PlayStation Portable en is het directe vervolg op Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Peace Walker speelt zich af in 1974 en volgt de weg van Big Boss naar het opzetten van de militaire natie Outer Heaven, waarin soldaten en huurlingen volledig vrij en onafhankelijk zijn van de rest van de wereld.