Interplay wordt voor de rechter gedaagd door Besthesda voor een schending van een overeenkomst over de Fallout MMO en inbreuk op het handelsmerk.

Volgens Bethesda is Interplay er niet in geslaagd om voor 4 april 2009 het project op grote schaal van de grond te krijgen en is het ook niet gelukt om bepaalde fondsen veilig te stellen. Hiermee zou Interplay de afspraken in de overeenkomst hebben geschonden.

Interplay wijst de aanklachten van de hand. Volgens de uitgever bezit het nog steeds de rechten om Project V13 (zoals de werktitel van het project luidt) in samenwerking met Masthead Studios te ontwikkelen. Deze zaak loopt sinds april van dit jaar, toen Bethesda opmerkte dat het Interplay niet gelukt was om de productie van de Fallout MMO te starten.

Fallout MMO

In 2006 kondigde Interplay aan dat de ontwikkeling van de game in 2007 zou beginnen. Het spel zou volgens de aankondiging naar verwachting in 2010 uitkomen. Veel is er nog niet bekend over de MMO rondom Fallout  Het enige dat tot nu toe naar buiten is gebracht is een conceptueel screenshot.