India doet PUBG en andere Chinese apps in de ban

India doet PUBG en andere Chinese apps in de ban

India heeft 118 Chinese apps, waaronder PlayerUnknown's Battlegrounds, verbannen.

Volgens het Indiase ministerie van informatiechnologie maken de apps zich schuldig aan "activiteiten die schadelijk zijn voor Indiase soevereiniteit". Naast de populaire battle royale-game zijn allerlei andere functionele en dating apps, waaronder het populaire WeChat, verbannen.

PUBG is ontwikkeld in Zuid-Korea, maar de mobiele versie wordt ontwikkeld en uitgegeven door het Chinese Tencent. Het feit dat PUBG onder de verbannen apps valt, is opvallend, omdat het de meest populaire app in het land is. Teams als Fnatic en TSM hebben daarbij Indiase PUBG Mobile-teams.

India gooide in juni al 59 Chinese apps in de ban. De twee landen zijn al tientallen jaren in conflict over een gebied op de grens bij de Himalaya.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Indiase soevereiniteit, juist. Vrouwen worden op straat verkracht en kindhuwelijken zijn de orde van de dag. Nee games tasten de Indiase soevereiniteit aan. Kan iemand anders de Civilization game India gaan spelen? Huidig bestuur maakt er een potje van.

0
test

@HunterSeeker kindhuwelijken zijn sinds 1929 verboden in India en verkrachting uiteraard ook. Echter loopt naleving in bepaalde districten achter. Dit staat natuurlijk los van soevereiniteit en de aanpak van China apps heeft waarschijnlijk te maken met het grensconflict tussen China en India.

0

Aanbevolen voor jou