In Japan was 87 procent van de verkochte consoles in 2020 een Switch

In Japan was 87 procent van de verkochte consoles in 2020 een Switch

De Nintendo Switch besloeg 87 procent van alle verkochte consoles in Japan in 2020.

Dat blijkt uit data van het Japanse magazine Famitsu, overgenomen door GamesIndustry.biz. De reguliere versie van de Switch verkocht in Japan vorig jaar 3,9 miljoen keer, terwijl er iets meer dan twee miljoen exemplaren van de Switch Lite werden verkocht.

In totaal zijn er 6,85 miljoen consoles verkocht in Japan. Nintendo was dus voor 87 procent van die verkochte exemplaren verantwoordelijk dankzij de Switch. Van de PlayStation 4 werden overigens 543.000 exemplaren verkocht in Japan, en van de PlayStation 5 - die pas eind vorig jaar uitkwam - 225.000 exemplaren.

De bestverkochte game in Japan vorig jaar was Animal Crossing: New Horizons. Daar werden 6.378.103 exemplaren van verkocht. Dat is meer dan vier keer zoveel als de één na bestverkochte game in het land vorig jaar: Ring Fit Adventure met 1.591.366 verkochte exemplaren. Beide spellen zijn beschikbaar op de Switch.

Nintendo Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Animals crossing new horizon 6.3 miljoen x verkocht in 1 land Damm. Veel uitgevers zouden willen dat hun game dat doet ninentdo doet het met een game in 1 land

0

Omdat ze alle andere consoles al hadden neem ik aan. En de Switch upgrade beschikbaar was.

0
test

@Pascal08 Nee, komt meer omdat Japan een handheld gamers land is. Veel op mobiel of handheld. Huizen zijn vaak erg klein en daardoor ben je meer met je vrienden buiten de deur dan bij iemand thuis. Daarnaast is de Switch gewoon een vet apparaat met vette games.

0

Aanbevolen voor jou