Hydrophobia-ontwikkelaar failliet | Gamer.nl

Hydrophobia-ontwikkelaar failliet | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Op 16 maart is voor de in Manchester gelegen studio een curator aangesteld. Deze regelt momenteel het afhandelen van de nog aanwezige bedrijfsmiddelen. Het is niet duidelijk hoe het zit met de nog niet uitbetaalde lonen van medewerkers. Mogelijk worden veel van de bedrijfsmiddelen en IP's van de studio overgenomen door Dark Energy Publishing, een nieuw bedrijf dat is opgezet door de eigenaars van het failliete Dark Energy Digital.

Dark Energy Digital

Dark Energy Digital begon onder de naam Blade Interactive aan Hydrophobia. Toen dat bedrijf in 2008 failliet ging, werd er verder aan de game gewerkt onder het nieuwe bedrijf Dark Energy Digital. Drie jaar later volgde een release via Xbox Live Arcade. Later besloot de studio de game ook uit te brengen voor PlayStation 3 en PC, als Hydrophobia Prophecy. Die versie zou veel van de kritiek die het spel aanvankelijk kreeg aan moeten pakken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou