Amerikaanse 3DS-lancering verslaat DS-lancering niet

In de eerste week na lancering is de Nintendo 3DS net geen vierhonderdduizend keer verkocht in de Verenigde Staten. Dat is ongeveer honderdduizend keer minder dan de Nintendo DS bij diens lancering. Dit vertelt Nintendo-directeur Reggie Fils-Aime in een interview met USA Today. Fils-Aime benadrukt wel dat de vergelijking tussen de twee lanceringen niet helemaal terecht is. "Het is als appels met peren vergelijken. We lanceerden de DS [in 2004] vlak voor Thanksgiving-week. [...] Je kunt de twee lanceringen dus niet vergelijken. We blijven de DS verkopen en dat platform zal doorbouwen op zijn nalatenschap als het bestverkopende hardwaresysteem ooit in de VS. Ik zou het fantastisch vinden als de 3DS dat verbetert, maar dit is een nieuw platform dat we net hebben gebaard."

Portal 2 op PS3 niet met muis en toetsenbord te spelen

Portal 2 is op de PlayStation 3 niet met muis en toetsenbord te spelen. Dat bevestigt Joshua Weier van Valve op de Amerikaanse PlayStation Blog.Hoewel Portal 2 op de PlayStation 3 met spelers van de PC- en Mac-versies gespeeld kan worden, zag Valve geen reden om muis en toetsenbord-ondersteuning te implementeren. "Gelukkig is Portal 2 geen hele snelle, gecompliceerde game, dus we hebben ons gericht op het maken van een comfortabele controllerervaring."

PS3 50 miljoen keer verscheept, Move 8 miljoen keer

De PlayStation 3 is wereldwijd 50 miljoen keer verscheept en er zijn 8 miljoen Move-units afgeleverd bij winkels. Dat maakt Sony bekend middels een persbericht.De mijlpaal van 50 miljoen exemplaren werd bereikt op 29 maart. De cijfers van de Move-units zijn van 3 april. Uit het persbericht blijkt echter niet wat Sony verstaat onder "Move-units"; het is mogelijk dat de Move-controller, de bijbehorende Navigator-controller en de PlayStation Eye los worden geteld.

DICE verlangt 'wanhopig' naar nieuwe spelcomputers

Battlefield 3-ontwikkelaar Dice verlangt naar eigen zeggen wanhopig naar nieuwe spelcomputers van Sony en Microsoft. De techniek is er klaar voor, zegt Dice' executive producer Patrick Bach in een interview met CVG."Ik weet niet wat [Microsoft en Sony] denken, maar we zijn zeker wanhopig om de stap te maken naar de volgende generatie", vertelt Bach. "Ik denk dat Battlefield 3 er al uit zal zien als een game voor de volgende generatie. En de technologie die we bouwen, het hele Frostbite 2-systeem - de animaties, audio, alles - probeert op een paar jaar in de toekomst te mikken, in plaats te kijken naar wat we nu hebben."

Leipzig Games Convention sluit zijn deuren

Vanwege teleurstellende resultaten sluit de Leipzig Games Convention zijn deuren. Dit meldt de organisatie op zijn website. "De dag is gekomen waarop Games Convention Online vaarwel moet zeggen. Ondanks de geweldige ondersteuning gedurende de laatste twee jaar is het ons niet gelukt om GCO een stevig, financieel fundament te geven." Volgens de organisatie is enkel een goed, innovatief idee hebben niet genoeg geweest om een economisch succesvolle beurs en congres te starten.

Geruchten over Wii HD in 2012 duiken massaal op

Op meerdere vooraanstaande gamesites, elk met hun eigen "welgeplaatste" en anonieme bronnen, verschijnen geruchten over de eerste details van de opvolger van de Wii. Het apparaat zou eind 2012 op de markt komen. De bronnen van Game Informer melden dat het apparaat op, of kort voor de E3-beurs in juni wordt aangekondigd. IGN meent dat er deze maand al een vooraankondiging komt voor het apparaat. De spelcomputer, momenteel ook wel Wii HD of Wii 2 genoemd, is volgens bronnen van websites CVG en IGN "veel krachtiger dan de PlayStation 3 en Xbox 360". GameInformers informanten waren niet eenduidig op dit punt. Ook Gamer.nl heeft zijn mening laten horen.