Nieuwe Carmageddon in ontwikkeling bij originele makers

De makers van de originele Carmageddon en Carmageddon: Carpocalypse Now werken aan een nieuw deel in de serie: Carmageddon: Reincarnation. Dat heeft ontwikkelaar Stainless Games bekendgemaakt middels een persbericht. "Carmageddon: Reincarnation krijgt hetzelfde soort duistere humor en geweld wat van de originele game zo’n succes maakte", vertelt Neil Barnden, mede-oprichter van Stainless. De game moet in 2012 uitkomen voor verschillende digitale platformen.

Fallout-maker werkt aan 2D RPG volgens vacature

Fallout: New Vegas-ontwikkelaar Obsidian Entertainment werkt aan een tweedimensionale role-playing-game. Dat blijkt althans uit een vacature die het bedrijf heeft gepubliceerd. Obsidian zoekt naar een "2D personage-animator om te werken aan een zeer gestileerde, geruchtmakende role-playing game". De beoogde werknemer moet twee jaar ervaring hebben en bij voorkeur kennis van ontwikkeling in Flash. Ervaring met de ontwikkeling van games voor PlayStation 3 en Xbox 360 wordt als een pre genoemd.

800.000 ontwikkelaars hebben Unreal Engine 3 geïnstalleerd

gratis versie van de Unreal Engine 3 is inmiddels door achthonderdduizend ontwikkelaars geïnstalleerd. Dit liet Mark Rein, vicepresident van UE3-ontwikkelaar Epic Games, weten aan Gamasutra. Ontwikkelaars kunnen de engine sinds november 2009 gratis gebruiken. In maart legde Rein uit hoe het verdienmodel van de populaire game-engine in elkaar steekt. Ontwikkelaars hoeven niet te betalen voor het gebruiken van de techniek, enkel als zij dit met een commercieel belang doen. In dat geval moeten zij 70 euro aan Epic Games betalen. Zodra de gemaakte game meer dan vijftigduizend dollar opbrengt, gaat de ontwikkelaar ook een deel van de inkomsten afdragen aan Epic.

Rockstar komt met kortingspas voor DLC L.A. Noire

Uitgever Rockstar Games gaat de L.A. Noire Rockstar Pass uitbrengen, een kortingspas voor de downloadbare content van L.A. Noire. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt middels een persbericht. De pas kost tijdelijk 800 Microsoft-punten op Xbox Live Marketplace of 10 euro op het PlayStation Network en geeft spelers een code waarmee ze alle zeven beschikbare downloadbare extra's voor L.A. Noire kunnen downloaden. Dat is vijftig procent goedkoper dan wanneer consumenten de DLC-pakketten los zouden kopen. Het betreft vier extra zaken, twee outfits en een extra verzamel-challenge. Vanaf 14 juni kost de pas 960 Microsoft-punten of ongeveer 12 euro.

Metro: Last Light krijgt multiplayer, komt naar PS3

Metro: Last Light krijgt, anders dan zijn voorganger Metro 2033, een multiplayercomponent en een PlayStation 3-versie. Dit heeft uitgever THQ bekendgemaakt middels een persbericht, waarin de game tevens officieel werd aangekondigd. Last Light komt in 2012 uit voor PC, PS3 en Xbox 360 en is volgens THQ's Danny Bilson op alle fronten een verbetering ten opzichte van het vorige deel. "Wij zien Metro 2033 als een meesterwerk met fouten. Het was een prachtige, originele game die niet de marketingondersteuning kreeg die het nodig had", vertelt Bilson. "Die fout gaan we niet opnieuw maken met Metro: Last Light."