Hearthstone-speler geschorst na Hong Kong-opmerkingen

Hearthstone-speler geschorst na Hong Kong-opmerkingen

Chung ‘Blitzchung’ Ng Wai, een professionele Hearthstone-speler, is door Blizzard geschorst na het delen van zijn steun voor de protesten in Hong Kong. Ook betaalt Blizzard geen prijzengeld of deelnamebonus aan Blitzchung voor Grandmasters seizoen 2.

Blitzchung eindigde zijn stream met de uitspraak “Bevrijd Hong Kong! Revolutie van onze tijd!” Blizzard heeft daarna besloten dat dit ingaat tegen hun regels en schorst Blitzchung voor een jaar.

De uitspraak van Blitzchung gaat tegen de competitieregels in, waarin het volgende vermeld staat, “Het uitvoeren van een handeling die, naar eigen goeddunken van Blizzard, je in het openbaar ten schande brengt, een deel of een groep van het publiek beledigt of anderszins het Blizzard-imago beschadigt, zal resulteren in verwijdering van Grandmasters en een vermindering van het totale prijzengeld van de speler tot 0 dollar.” Blizzard heeft reacties op de blogpost over de schorsing gesloten, die normaliter open staan.

In een blogpost op de Hearthstone-website gaat Blizzard in op hun redenering voor deze acties, “Grandmasters is de hoogste tier van Heartstone Esports en wij nemen inbreuken op de regels heel serieus.” Blizzard heeft ook de twee commentatoren die met Blitzchung aan het praten waren ontslagen. Zij schuilden snel achter het bureau na de opmerking van Blitzchung en zeggen, “Ok, dat is het, Blitz bro.”

blizzard

Blitzchung droeg tijdens het interview een masker wat mogelijk een referentie is naar het verbod dat in Hong Kong is opgelegd voor het dragen van maskers tijdens protesten. Nadat Blitzchung de opmerking had gemaakt is er snel overgeschakeld naar een advertentie, waarna de video offline is gehaald.

In een verklaring naar InvenGlobal zegt Blitzchung het volgende; “Zoals u weet zijn er momenteel serieuze protesten bezig in mijn land. Mijn opmerking op de stream was gewoon een andere vorm van deelname aan het protest waar ik meer aandacht naar toe wil trekken. Ik heb de afgelopen maanden zoveel moeite gestoken in die sociale beweging, dat ik me soms niet kon concentreren op het voorbereiden van mijn Grandmaster-wedstrijd. Ik weet wat mijn actie op de stream betekent. Het kan mij veel problemen bezorgen, zelfs met betrekking tot mijn persoonlijke veiligheid in het echte leven. Maar ik denk dat het mijn plicht is om iets over de kwestie te zeggen.”

Blizzard heeft naast de blogpost tot op heden nog niks anders gezegd over dit incident.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit vind ik echt heel ver gaan, dit doet Blizzard puur en alleen om niet door China verbannen te worden. Money vs. freedom of speech. Blizzard zou hier een statement moeten maken en die gast niet moeten bannen. Echt walgelijk

0
test

@fonsrutte Politieke berichten hebben geen plek in een esports stream en dat wist hij zelf ook wel. Je politieke voorkeuren en steun uitspreken doet hij maar in zijn eigen tijd en niet in een Blizzard stream. Beetje dom dit. Als Blizzard dit 1 keer toelaat, geeft dit de weg vrij voor andere politieke activisten, moet je niet willen in een platform waar iedereen samenkomt bij een gedeelde passie en om juist te ontsnappen aan deze dagenlijkse gang van zaken.

0
test

@MelvinChowder Zo is het. Dit is echt letterlijk eigen schuld dikke bult.

0
test

@fonsrutte Eens, dit is walgelijk. Het mag dan tegen hun (zeer multi-interpretabele) regels ingaan, maar hier kiest Blizzard duidelijk voor geld boven menselijkheid. Ik heb Hearthstone meteen van mijn computer en telefoon gehaald.

0

Ondanks dat ik jullie redenering begrijp en de gevolgen inderdaad logisch zijn als reactie op zijn uitlatingen vind ik de reacties hier onbegrijpelijk. Ik heb geen financiele belangen bij het uiten van mijn mening, behalve de vrijheid van het uiten van mijn mening. Ik hoop dat jullie dit ook belangrijk vinden ipv deze gebeurtenis te reduceren tot een wiskunde som. Zoals Tyreal in Diablo zei in een Blizzard game: "because humanity is the only hope for this world". Ik begrijp dat deze zin uit een game komt en fictie is alleen dat maakt het niet minder waar. Als China en andere wereldmachten door blijven gaan met onderdrukken en uitbreiden van hun rijk ipv te kijken naar klimaat, de grote kloof in ongelijkheid en andere problemen waarbij met elkaar word samen gewerkt aan oplossingen, zal binnen relatief geringe tijd onze hele systeem in elkaar klappen. "Maar ik denk dat het mijn plicht is om iets over de kwestie te zeggen". Ik ben het hier helemaal mee eens. Qua Blizzard heb ik ondanks de goede games die ze geleverd hebben in hun vroege jaren geen hoge dunk ivm keiharde marketing die gericht is op jongeren om ze meer in hun game universum dat ze gecreeerd hebben te betrekken. Van mij mogen ze best geboycot hierom worden.

0
test

@004 Sorry hoor, maar de uitspraak moet zijn "Only humanity can save humanity." Mensen maken altijd de vergissing dat wij met vervuiling de wereld vernietigen. De wereld heeft veel erger meegemaakt en overleefd. Wat we doen is de wereld onleefbaar maken voor onszelf. Iets waar we echt alleen onzelf mee hebben en wellicht een paar andere diersoorten. Maar daar komt wel weer wat anders voor in de plaats. De wereld kan prima zonder ons. Sterker nog, zou beter af zijn zonder ons. De wereld herstelt wel weer nadat wij weg zijn.

0

@darkmanwls Dank voor de update van de comment van Tyreal, ik had hem van het internet geplukt dus kan fout zijn indd. Ondanks dat ik je opmerking begrijp ben ik het er niet mee eens en vind het ook niet erg constructief. Het lijkt me handiger om oplossingen te vinden zoals ik eerder al aangaf ipv te zeggen dat wij een plaag zijn van de aarde. Als we niks doen zijn we inderdaad een plaag, als we opgroeien als mensheid kunnen we relatieve harmonie leven, en ja dit is een grote uitdaging. Ik hoor opmerking helaas vaak onder mensen die in een negatieve spiraal in het leven zijn gekomen en heb dit zelf ook meegemaakt. Ondanks dat dit misschien nu niet jou realiteit is vind ik het belangrijk om te zeggen omdat er ook veel mensen hun best doen om een betere wereld te bouwen.

0

Aanbevolen voor jou