Dachten sommige mensen eerst nog dat de "release date soap" rondom Half-Life 2 een slimme marketing truc van Valve Software was, om zo meer hype rondom te titel te creëren. Van een zeer betrouwbare bron, die nog niks officieel wilde bevestigen, hebben we echter vernomen dat Half-Life 2 pas in november zal uitkomen. Ook online shops geven een release datum in de een na laatste maand van het jaar. Hiermee is het dan ook zo goed als zeker dat Valve's blockbuster is uitgesteld. Nogmaals, er is niks officieel bevestigd door Valve, maar het lijkt er op dat de ontwikkelaar Half-Life 2 niet op tijd af krijgt.

Volgens EBgames verschijnt Half-Life 2 op 11 november. Amazon denkt aan een release op 30 oktober. CompUSA gelooft in een release op 20 november.Meer concept art

Je hoeft je eind september niet te vervelen, want op de 26ste zullen namelijk HomeWorld 2 en Commandos 3 in de winkels verschijnen. Ben je niet zo strategisch aangelegd dan staan er op shooter gebied Halo, Chrome en Breed voor je klaar. Eind augustus wordt Republic reeds verwacht, zodat je je ook begin september niet hoeft te vervelen.