'Guitar Hero-mmo was in de maak bij Nederlandse studio' | Gamer.nl

'Guitar Hero-mmo was in de maak bij Nederlandse studio' | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Op zijn cv schrijft Robert Berrier: "Activision vroeg ons een sociale browser-mmo voor de Hero-franchise (Guitar Hero, DJ Hero, Band Hero) te maken. Deze game, genaamd Hero World, was gelinkt met deze games." Berrier schrijft dat spelers personages die in de Hero-games werden gemaakt, over konden zetten naar Hero World. Het project werd niet afgemaakt; Activision annuleerde de mmo.

Berrier werkte bij de Nederlandse studio Virtual Fairground. De studio ontstond in 2008 en ging in 2011 failliet. In 2010 werkte de studio samen met dj Ferry Corsten aan ritmegame Pulse voor iOS en Steam. De ontwikkeling werd uiteindelijk overgedragen aan Rough Cookie, een andere Nederlandse studio.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou