Met de applicatie is het mogelijk om alle statistieken van de speler terug te zien en de prestaties van recent gespeelde wedstrijden te bekijken. Ook is het mogelijk om op de multiplayermaps te zien waar de speler precies is doodgegaan. Daarnaast biedt de applicatie de mogelijkheid om de statistieken van vrienden te bekijken. Hiervoor is wel de ID van die speler vereist.

Met de service kunnen ook de custom classes en de wapenuitrusting plus vastgelegde vaardigheden van de speler aangepast worden. De veranderingen die via de applicatie zijn germaakt worden van kracht zodra de game weer opgestart wordt. Tot slot kunnen spelers ook alle beschikbare uitdagingen in de multiplayer overzien en volgen. Hierdoor wordt het makkelijker voor gebruikers van de service om te zien wat ze nog precies moeten doen om verder te komen in de game. Met de applicatie is het overigens niet mogelijk om exclusieve video's, zoals Friday Night Fights op Elite te bekijken.

Vertraging

De mobiele versie van de service was oorspronkelijk gepland om tegelijk te lanceren met de normale versie van Elite. Door overbelasting op de servers liep de lancering van de mobiele versie echter vertraging op. Chacko Sonny van Beachhead Studios, de studio die verantwoordelijk is voor de Elite-service, laat weten dat de overbelasting inmiddels 'achter de rug is' en dat de service volledig werkt naar behoren.