Google Stadia werkt nu ook op iOS

Google Stadia werkt nu ook op iOS

Google Stadia werkt nu ook op iOS-apparaten dankzij een webapplicatie.

Apple weert streamingdiensten als Stadia en Game Pass uit de App Store, maar de webapplicatie Stadia.com kan nu via de Safari-webbrowser worden geopend. Op die manier kan er ook met Stadia gespeeld worden.

Vanuit Safari kan men ook een snelkoppeling van de website op het beginscherm van de iPhone of iPad zetten door eerst op het Deel-icoon en dan op 'Add to Homescreen' of 'Zet op beginscherm' te drukken. Op die manier moet het onder de streep hetzelfde werken als een app.

De update wordt wereldwijd geleidelijk uitgerold, dus het is mogelijk dat niet iedereen meteen op deze manier met Stadia aan de slag kan. Daarnaast is iOS 14.3 of hoger nodig als besturingssysteem.

Google Stadia is een streamingdienst waarbij games direct kunnen worden gespeeld zonder deze eerst te moeten downloaden of installeren. Alleen een internetverbinding, controller en een apparaat als een tv met een Chromecast, laptop of smartphone zijn nodig om gebruik te kunnen maken van de dienst. Games als het recentelijk uitgekomen Cyberpunk 2077 zijn beschikbaar op Stadia.

Google Stadia

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Net even geprobeerd, werkt verrassend goed!

0
test

haha, mooi dat webapplicaties toch steeds beter worden zodat ze zelfs native apps kunnen vervangen. En helemaal mooi dat ze hiermee dus mooi Apple's crap kunnen omzeilen.. Maar zou me niets verbazen als Apple toch nog iets zou proberen om het tegen te gaan.

0

Aanbevolen voor jou